Сливен

Прокуратурата в Сливен остави шест лица в ареста

По искане на Районна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 6 лица, обвиняеми по общо 4 отделни досъдебни производства за извършени кражби и грабежи.

По първото наказателно производство е привлечен М. Асенов. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел чужда движима вещ – мобилен телефон (на стойност 280 лева) от владението на жена от град Сливен. Грабежът е осъществен на 15.06.2020 г. в град Сливен. Установено е, че телефонът е отнет от ръцете на пострадалата от обвиняемия, който използвал сила.

По второто досъдебно производство към наказателна отговорност  са привлечени Радко Н. и Асен Х. Те са обвинени за кражба на парична сума и цигари (всичко на обща сума от 205 лева) от владението на мъж от град Сливен. Престъплението е извършено на 20.06.2020 г. в град Сливен при условията на опасен рецидив по отношение и на двамата обвиняеми.

По друго наказателно производство е привлечен Дамян В. Той е обвинен за това, че противозаконно е проникнал в жилището на 62-годишна жена. Употребявайки сила е отнел сумата от 40 стотинки, нанасяйки удари с пръчка по тялото на жената. Престъпните деяния са осъществени на 22.06.2020 г. в село Асеновец, община Нова Загора.

Към наказателна отговорност са привлечени Рашо С. и Кольо С. Те са обвинени за кражба на 20 броя релета и 2 броя трансформатори – маршрутно релейна централизация на ЖП гара Нова Загора. Обвиняемите са проникнали в сградата  чрез повреждане на прозорец. Престъплението е осъществено в периода от 19.06.2020 г. до 22.06.2020 г. в гр. Нова Загора. То е  извършено в съучастие и при условията на опасен рецидив.

Facebook Comments