България

Протест пред Народното събрание, граждани хвърлят яйца и домати по депутатите

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика извънредно заседание от 9 часа днес. Парламентът ще заседава по искане на БСП. От левицата настояват да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов, както и вътрешният министър Христо Терзийски.

Протестиращи се събраха около сградата на парламента, съобщава Bulgaria ON AIR.

Заявката за протест започна с уговорката, че ще бъдат хвърлени огромно количество домати. Плътен кордон защитава сградата. Протестиращи посрещат народните представители с викове “Оставка!”. Хората са подготвени с домати и яйца. Напрежение към този час няма. Въпреки това полицейското присъствие остава засилено.

Недоволните граждани очакват незабавна оставка на кабинета. Протестиращи и депутати са на 10 метра едни от други. Народните представители влизат през служебния ход на Парламента.

Вратата на Народното събрание е уцелена от яйца, под ударите на хвърлените яйца попаднаха и депутати, и журналисти. Протестиращите искат диалог с народните представители. Колата на депутата от ДПС Хамид Хамид пострада от летящите домати. Въпреки кордона от полицията, протестиращите успяват да улучат народните представители в краката.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Facebook Comments