Сливен

Пътна полиция със засилени проверки през почивните дни

От днес, 21 май, е в ход специализирана полицейска операция по линия на безопасността на движението. Акцията ще продължи до 19.00 часа на първия работен ден след поредицата от почивни дни.

През този период ще има засилено полицейското присъствие по магистралите, пътищата от първи и втори клас и участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия в цялата страна.

По данни на Главна дирекция „Национална полиция“ по време на операцията, проведена около Великденските празници, се отчита ръст на констатираните нарушения на правилата за движение. Особено притеснителен е броят на установените случаи на управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества, като за страната са регистрирани 495 случая.

За същия период в Сливенско са констатирани общо 1188 нарушения на Закона за движение по пътищата. Установени са 5 водачи на МПС, употребили алкохол, като единият е с концентрация над 1,2 промила. Шофьорите, употребили наркотици, са 4, а неправоспособните – 12. Нарушенията на пътни знаци, маркировка и сигналите на светофарите са 136. Санкционирани са 79 пешеходци. Установени са 1092 нарушения на скоростните режими – 273 в населени места и 546 на автомагистрала „Тракия“, по главни и второстепенни пътища в областта.

От полицията в Сливен съобщават, че всички техническа средства за контрол на скоростта са в експлоатация. Отново ще се следи за водачи, употребили алкохол и упойващи вещества. Засилени остават и проверките за правоспособност на шофьорите.

Facebook Comments