БЪЛГАРИЯ

Раздават хранителни продукти на нуждаещи се в цялата страна

От началото на следващата седмица стартира предоставянето на пакети с хранителни продукти от първа необходимост на над 470 000 нуждаещи се в страната.

Право на подкрепа имат лица и семейства, подпомагани от дирекциите „Социално подпомагане“ на различни основания. В основната целева група са включени и семейства, подпомогнати с еднократна помощ, които са инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства и/или COVID-19. За първи път семействата с по трима и повече членове ще получат по два пакета с храни. Увеличението идва в отговор на направено проучване, възложено от Агенцията за социално подпомагане, в което се препоръчва размерът на помощта да се съобрази с големината на семействата.

Подпомогнатите ще получат по 23 кг храни на стойност 55 лв., като пакетите включват 16 вида продукти от първа необходимост. Сред тях са ориз, спагети, лютеница, различни видове консерви, конфитюр, захар, леща, брашно и олио.

Раздаването на пакетите ще бъде поетапно и ще продължи и през месец ноември. Графикът е публикуван на интернет страниците на Агенцията за социално подпомагане – www.asp.government.bg и на Българския Червен Кръст (БЧК) – www.redcross.bg. 

Пакетите могат да бъдат получени в най-близкия пункт на БЧК.

Facebook Comments