Сливен

Разкриха серия от кражби в котленското село Градец

Криминалистите от участък „Градец“ арестуваха 23-годишен криминално проявен мъж за серия от взломни кражби, извършени за една нощ. По информация на полицията, извършителят е задигнал инструменти от частен имот, както и пари от аптека и пощенската станция в селото.

В хода на процесуално-следствените действия ораните на реда са открили откраднатите вещи, които са били заровени в близост до частен имот. Те са иззети и приобщени към досъдебното производство.

По време на разследването полицейските служители са намерили и други вещи, които вероятно също са обект на кражби. Крадецът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа.

От началото на 2021 година полицейските служители от участък „Градец“ са разкрили 122 престъпления от заявени 159. Патрулните екипи се отзовават на ежедневни сигнали за нарушаване на обществения ред и нощната тишина, като от началото на годината са иззети 24 музикални уредби.

Участък „Градец“ към Районно управление – Котел обслужва селата Градец, Жеравна, Мокрен, Пъдарево, Седларево, Катунище, Медвен и Нейково с население малко над 10 000 души, като само в село Градец те са 5400. За осигуряване на обществения ред и противодействие на битовата престъпност в този район се грижат 11 полицейски служители

Ежедневно се осъществява контрол по пътна безопасност, обходи през деня и през нощта на населените места. Извършват се операции по опазване на горския фонд и селскостопанската продукция.

 

Facebook Comments