СЛИВЕН

Ръководството на РДПБЗН-Сливен награди Марин Радулов от село Малко Чочовени за граждански принос

Директорът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев връчи благодарствен адрес на Марин Радулов от Малко Чочовени за неговия принос при гасенето на пожар в землището на селото на 30 септември тази година. Лично той, с осигурената от него техника, е овладял пожар, който е обхванал площ от около 30 000 декара сухи треви и горска растителност. 

„Помощта беше навременна, в критичен момент, когато действията по ликвидиране на пожара са на ръба да бъде възпрепятствано неговото ограничаване, което да доведе до неизмерими щети за природата и населението“, каза комисар Демирев при връчване на отличието.

По време на гасенето огнеборците са били в изключително тежко положение поради намаления състав, тъй като останалите екипи на Районната  служба „ПБЗН” в Сливен са били изпратени на други произшествия. В този момент Марин Радулов и над 15 доброволци са оказали помощ на пожарникарите, което е довело да спасяване на над 70 декара смесена гора и 5 сгради, намиращи се в близост до огнената стихия. С общи усилия пожарът е ликвидиран, без да причини преки материални щети.

„Уважаеми г-н Радулов, приемете моята и на колегите ми от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ най-сърдечна благодарност за своевременната и неоценима помощ, която ни оказахте при потушаване на пожара. Вие се доказахте, лишавайки се от личното си време и средства, като отговорен, всеотдаен и достоен член на нашето общество. Нека постъпката Ви бъде пример за всички граждани на Република България”, каза още комисар Демирев по време на тържествената церемония.

Facebook Comments