Сливен

Ръст на заразените медици с COVID-19 в Сливенско

52-ма души са новозаболелите с коронавирус в област Сливен през последното денонощие. Сред тях са двама лекари, две медицински сестри и двама санитари от различни болнични заведения.

За съжаление, през последното денонощие две жени с придружаващи заболявания, на 86 и 69 години, изгубиха битката с коронавируса. Едната от пациентките е била лекувана в домашни условия, другата е била настанена в болница.

936 са болните в област Сливен към 24 ноември, съобщиха от Областния кризисен щаб. Коронавирусът се разпространява дифузно на територията на цялата област. Диагностицирани жители има в 74 или в над две трети от населените места.

В най-голямата община, Сливенската, положителни за COVID-19 са 676 души, като 568 от тях са жители на Сливен, останалите – на 31 села.

В община Нова Загора болните към момента са 128, като 72-ма от тях са жители на града, останалите – на 24 села.

В община Котел болните са 79, като 41 от тях са жители на града, останалите – на 10 села.

В община Твърдица болните са 52-ма, като жителите на града са 28, а останалите – на 5 населени места. В тази община се отчита рязък спад на заболяемостта, тъй като инфектираните домуващи и персонал от социалния дом са излекувани и е вдигната карантината.

Областният кризисен щаб напомня, че носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, социалната изолация, избягването на струпвания от хора и групови събирания доказано намаляват риска от заразяване.

Facebook Comments