СЛИВЕН

Симфоничният оркестър представя “Разкази за любовта” на 14 февруари в Сливен

Симфоничният оркестър представя “Разкази за любовта” на 14 февруари 2023 г., вторник, от 18.30 часа. На сцената на зала “Сливен” гостите на събитието ще се потопят в завладяващи истории и познати мелодии от оперите “Кармен”, “Порги и Бес”, “Севилският бръснар” и легендарната соната “Дяволските трилери”.

Между музикалните изпълнения ще бъде разказана и драматичната съдба на героите и самите произведения.

Камерният концерт е част от цикъла “Млада Европа” на Симфоничен Оркестър Сливен. Гости ще бъдат феноменални млади дарования от Украйна, Русия, Колумбия и България.

Роден в Колумбия, Диего Арагон започва музикалното си обучение на 7-годишна възраст в училището INEM. По-късно постъпва в консерваторията „Антонио Мария Валенсия“ в град Кали. През 2012 г. той става член на OSJVC и участва в турнета като солист в Европа и Южна Америка.

На 15-годишна възраст е поканен да свири във Филхармоничния оркестър на Кали, а през 2016 г. става член на Колумбийската младежка филхармония, под палката на маестро Андрес Ороско-Естрада. Свири в театри като Concertgebouw (Амстердам) и Musikverein (Виена). Лауреат е на международните конкурси „Младите солисти на град Кали“ и „Виолинисимо“ в Меделин. В момента завършва своята магистърска степен в Кралската консерватория Монс /Белгия/.

Катерина Ласточкина е родена в Луцк /Украйна/ и започва да свири на цигулка само на 5-годишна възраст.

Освен солист на оркестъра на Волинския колеж по култура и изкуство “Стравински”, тя е и лауреат на международните конкурси “Александър Негода”, конкурс “Юрий Хилобоков” и Всеукраинския конкурс по цигулка на Националната музикална академия “Чайковски”.

В момента е студентка в Кралската Консерватория в Монс /Белгия/ и се увлича по композицията. Катерина е изключително креативен млад артист и работи върху своята първа собствена соната за цигулка и пиано.

Леонид Чернявский е само на 20 години и е роден в Москва, в семейство на музиканти. Учи цигулка от най-ранна детска възраст в престижното училище “Гнесин” при някои от най-известните руски педагози.

Участва в множество концерти в престижни зали в Москва и в момента е студент в Кралската Консерватория в Монс /Белгия/. Леонид с удоволствие изпълнява рядък и изключително виртуозен цигулков репертоар.

Ще чуем и утвърдената българска пианистка, носител на огромно количество призове между които “Музикант на годината” и “Златно перо”, Мартина Табакова.

Специално за деня на влюбените, Симфоничен оркестър подарява едно оригинално и вълнуващо преживяване.

При закупуването на един билет на стойност 10 лв. от касата на зала “Сливен”, получавате втори безплатно, за вашата половинка.

Facebook Comments