ИНТЕРВЮТА И КОМЕНТАРИ СЛИВЕН

Славена Шейтанова: Младите хора в политиката и в обществения живот трябва да са пример за диалогичност

Добрите и смислени каузи трябва да обединяват хората, независимо от политическата им принадлежност. Това заяви в предаването „Сливен на фокус“ по телевизия “Канал 6” общинският съветник от ГЕРБ Славена Шейтанова.

„Кметът Стефан Радев е най – диалогичния човек, когото познавам. Неговата политика е политика на отвореност към всички. Ние като група общински съветници от ГЕРБ стриктно следваме тази политика. Защото, когато една идея е добра и когато една кауза има смисъл, не е важно от коя партия идва, тя се приема и обсъжда. Работи се по нея и се стараем да я реализираме“, коментира Славена Шейтанова.

По думите й, именно младите хора в политиката и в обществения живот, трябва да са пример за диалогичност, да протягат ръка на опонента и да се обединяват в името на позитивните идеи. „Вярвам, че основната цел на всички колеги в Общинския съвет е да работим за по – доброто бъдеще на нашия град. Затова трябва да оставим настрана различията и да насочим усилията си в тази посока“, коментира младият общински съветник.

Тя припомни, че нейна кауза, както в предишния, така и в този състав на Общинския съвет е мотивирането и стимулирането на младите хора към спорт, особено на децата. „За съжаление ежедневно ставаме свидетели на все повече агресия и насилие от деца към деца, а спортът може да бъде решение за много от тези проблеми и дори за тяхната превенция. Спортът е здраве, дисциплина и постоянство. Изгражда характера на човек. Затова политиката на кмета Стефан Радев и Община Сливен е да продължи да работи активно в тази посока. Във всички квартали на града вече има изградени спортни площадки и съоръжения, ремонтират се спортни зали и физкултурни салони в училищата. Подкрепят се спортните клубове и техните усилия при работата с младите хора. В управленската програма на кмета Радев е заложено изграждане на нови физкултурни салони и модерна образователна среда в ППМГ „Добри Чинтулов“, ГПЗЕ „Захари Стоянов“ и ОУ „Димитър Петров“, заяви Славена Шейтанова.

Тя бе категорична, че въпреки работата си като сътрудник на Мария Габриел като евродепутат, никога не е искала да живее извън Сливен. „В ГЕРБ има много млади хора и тази партия прави наистина успешна политика за младото поколение. Работата ми като част от екипите на евродепутатите Мария Габриел и Владимир Уручев ми даде голям опит. Получих много ценни съвети, които сега са ми полезни в работата ми като общински съветник. Винаги съм искала да остана и да живея в Сливен. Да се развивам тук. Днес има много възможности за младите хора, въпреки, че не живеят в някоя от големите европейски столици или в големите градове на България. Щастлива съм, че съм тук. Надявам се, че има и други млади хора, които смятат, че в Сливен могат да постигат своите цели и мечти. Това е и моя цел, мой приоритет – да работя за създаване на условия, които да привличат младите към родното място, както и семействата живеещи извън Сливен“, споделя Славена Шейтанова.

Facebook Comments