ЛЮБОПИТНО

Сливенският симфоничен оркестър изнесе празничен концерт в зала „България“ в София

По повод 90-годишния си юбилей Сливенският симфоничен оркестър изнесе празничен концерт на 27 май на сцената на голямата за „България“ в София.

Сред гостите бяха водещите музикални журналисти в страната, културни деятели, музиканти, дипломати, членове на Сливенската културно-просветна дружба “Д-р Иван Селимински” и любители на симфоничното изкуство.

Диригентът Владимир Кираджиев умело извая красив и завладяващ звук, а всеки един от музикантите на сцената отдаде цялата си енергия за постигането на перфектна музикална симбиоза. Брилянтните и силно емоционални изпълнения на тенорите – лауреати от конкурса “Гласът на Камен”, Иля Сквирский, Кудайберген Абилдин и Анле Гоу, очароваха всеки един от присъстващите в залата.

Една от водещите на престижното предаване за класическа музика по БНР, Allegro vivace – Татяна Иванова, написа в социалните мрежи: “Браво! За първи път слушам този оркестър на живо и съм много впечатлена от нивото и културата му на звукоизвличане. Поздравления за постигнатото от всички, за гост-диригента Владимир Кираджиев, както и за ръководството на състава!”

Георги Митов – Геми от „Classic FM“ радио поздрави музикантите с думите: “Бяхте превъзходни! Харесах звука ви и добре конструираната програма. Личеше си подготовката на оркестъра, и че дадоха възможно най-много от себе си, за което изпращам поздрави!”

Доктор Ева Жечева написа в групата на Сливенската културно-просветна дружба: “Невероятен концерт, музиканти на световно ниво, тенори, които вдигнаха многократно публиката на крака, вдъхновен диригент и брилятна програма”, това са само част от отзивите на сливенската общност и гостите на тала-концерта на Симфоничен оркестър-Сливен, който буквално изпълни зала “България” с красива музика и радост!”

Това изключително достойно представяне, ще остане със златни букви в историята на Симфоничен оркестър-Сливен.

Facebook Comments