СПОРТ

Сливналия влезе в американската Зала на славата по гимнастика

Възпитаникът на сливенската школа по акробатика и дългогодишен национален състезател Владимир Владев е приет в Залата на славата по гимнастика в САЩ. Това е третият българин след олимпийския шампион Стоян Делчев (приет през 2008 година) и олимпийският вицешампион Йордан Йовчев (приет през 2016 година). 

Владев е получил признанието преди няколко дни. Той е европейски шампион и световен вицешампион във вида мъжки двойки заедно с партньора си Румен Лачков от 1993 и 1994 година. Двамата имат над 20 отличия от световни и европейски първенства, световни игри и световни купи.

Роденият в Сливен акробат, който до скоро беше треньор на американския национален отбор, получи голямото признание заради огромния си принос за развитието на спортната акробатика.

„Възможностите в САЩ са неограничени, но без работа и без образование, няма как да се получи“, споделя след поредния успех сливналията, който вече 20 години работи зад Океана.

Започнал е като треньор. След това създава собствен клуб и собствена зала, където работи, както с национални състезатели, така и с начинаещи. Десет години е треньор на националния отбор. Преди година и половина се оттегля от този пост след като неговите възпитанички във вида женска двойка стават световни вицешампионки.

„Сега искам да отделя повече време за семейството си“, признава Владев и добавя, че следи развитието на акробатика в България и в родния Сливен.

Facebook Comments