СЛИВЕН

Смениха шефа на ВиК – Сливен

Пламен Трифонов е новият шеф на ВиК – Сливен. Той заменя на поста досегашния управител Севдалин Рашев.

Трифонов ще застане за втори път начело на дружеството. Той бе избран за управител през 2013 година, но две години по-късно бе сменен заради несправяне със задълженията си. Тогавашният кмет Кольо Милев защити Трифонов, а Община Сливен оспори в съда решението, наложено от мажоритарния собственик в лицето на държавата, за отстраняване на шефа на водното дружество. След това обаче Трифонов сам се отказа от директорското място и подаде оставка. 

След поредната рокада във ВиК – Сливен, в която Рашев и Трифонов си сменят местата, очакваме да разберем дали общественият интерес ще бъде защитен или ще станем свидетели на политически игри, целящи овладяване на ключови държавни постове, чрез назначаване на лица без нужния професионален опит и експертиза.

Докато чакаме новия управител да встъпи в длъжност и да представи визията си за развитие на ВиК, съветваме всички сливналии да не забравят да си пълнят тубите с вода и да ограничат харчовете, защото от ден на ден средствата, нужни за ремонт за автомобилите след каране по сливенските офроуд трасета, се увеличават.

На последно място, но не и по важност, остава въпросът кой и защо връща един човек в държавно предприятие, след като няколко години по-рано е искал да го освободи заради липса на резултати. Дали пък появата на господин Трифонов точно в този момент не е добре обмислена стратегия, с която политическите опоненти на сегашния кмет Стефан Радев ще се опитат да го уязвят преди местния вот през есента, прехвърляйки му негативите от несвършената от ВиК работа, оставяйки сливналии на сухо, насред лунен пейзаж.

Facebook Comments