СЛИВЕН

Соломон Москона: Индустриалният парк в Сливен ще бъде третият по големина в България

Общинските съветници подкрепиха кандидатурата на Соломон Москона за управител на новосъздаденото през месец април т.г. дружество „Индустриален парк Сливен” ЕООД. До момента той бе временно изпълняващ длъжността.

“Искам да изкажа благодарност към кмета Радев и Общинския съвет за пълната подкрепа, която получих през последните месеци, свързана с реализацията и изграждането на Индустриалния парк в Сливен. За мен е важно да видя промяна в сферата на инвестициите, която да даде възможност за повишаване на средната работна заплата и стандарта на живот на всеки един от нас”, коментира Москона.

По думите му, в Сливен ще бъде изграден третият по площ Индустриален парк в България, който е уникален по отношение на траспортната свързаност – близост до магистрала, летище, с възможност за изграждане на железопътен терминал. 

Москона обясни, че до утре се очаква да бъдат разгледани и идейните проекти, свързани с изграждането на довеждаща и вътрешна инфраструктура. Те ще спомогнат за създаване на т. нар. предивестиционно проучване, което е водещият документ за кандидатстване по Програмата за развитие на индустриалните зони и паркове. 

Срокът за подаване на документите изтича на 2 ноември. При одобрение на проектното предложение, за създаването на Индустриалния парк в Сливен ще бъдат опуснати 40 млн. лева безвъзмездна финансова помощ.

 

Facebook Comments