Сливен

Спецакция на прокуратурата и полицията в Сливенско, има задържани

Съвместна спецакция на прокуратурата и полицията се проведе на територията на община Сливен. Операцията е била насочена срещу битовата престъпност. Разкрити са девет престъпления, има задържани.

Арестуван е 26-годишен криминално проявен мъж село Горно Александрово за кражба на мотофреза на стойност 1800 лева.

Полицията е задържала и 22-годишен мъж, без криминални прояви, който на 7 октомври миналата година, като муле на телефонни измамници, е взел сумата от 1650 лева от 74-годишна жена. След това е задържал парите за себе си. Част от сумата е възстановена на потърпевшото лице.

Криминалистите са разкрили и кражба на стока от хранителен магазин в град Сливен. Извършителят е 20-годишен мъж, добре познат на органите на реда, с досие.

Заради отправени заплахи, инспектори от „Детска педагогическа стая“ са започнали работа с момче на 12 години.

В село Сотиря е установен случай на нерегламентиран превоз на хора срещу заплащане от 45-годишен мъж от Сливен.

По време на акцията в сливенския квартал „Дружба“ са задържани две лица за притежание на марихуана – мъж на 27 години и 32-годишна жена.

27-годишен водач на лек автомобил „Фиат“ е хванат да управлява след употреба на метамфетамин.

В хода на операцията е задържан 31-годишен мъж от село Селиминово. Същият се е опитал да осуети проверка на Пътна полиция. Избягал е от проверяващия екип и се е укрил.

Работата по случаите продължава под надзора на Районна прокуратура – Сливен .

По време на операцията са констатирани и множество нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на община Сливен. Осъществен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния.

Facebook Comments