РЕГИОНИ

Средно училище “Георги Раковски” отбеляза патронния си празник

Ден след като Котел отбеляза тържествено годишнината от рождението на Георги Раковски, едноименното средно училище в града чества патронния си празник.

Заключителната част от тържествената програма, която се проведе в рамките на  седмица, се състоя днес с посрещане на знамето на училището, последвано от празнично слово на директора му г-н Стефан Дондев. Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Котел Шериф Куванджъ, секретарят Христо Карабекиров, директорът на дирекция „Социални и хуманитарни дейности” Десислава Пепелишева и др.

По повод празника си, от училището бяха организирали богата програма, включваща различни прояви, не само за своите възпитаници, но и за жителите и гостите на града. За тях учители и ученици влязоха в различни роли, сред които и в тази на самия Георги Раковски.

Сред най-интересните ученически прояви бяха кулинарния уъркшоп, изложбата на гербове от еко материали, историческата викторина „Признателните потомци на Раковски”, музикално-литературния спектакъл  “Раковски – борец за свобода” и възстановка на учебен час от времето на  Възраждането.

Събитията по повод патронния празник на СУ „Георги Раковски” се проведоха с любезното съдействие на Община Котел, Туристически информационен център – Котел, Исторически музей – Котел и Народно читалище „Съгласие-Напредък-1870 г.” – Котел.

Следващите прояви, в които ученици от местното училище ще вземат дейно участие са в дните 18-26 април. Тогава те ще представят специфичния хумор в котленския фолклор, местните бадемови и напукани какаови сладки и великденската обредност в котленско. Мястото на презентациите ще бъде ТИЦ-Котел /бивш Младежки дом/, а входът ще е свободен. 

Facebook Comments