СЛИВЕН

Стабилно е състоянието на двете тежко пострадали жени при катастрофата край Лесово

Нощта е преминала спокойно за двете пострадали жени, които бяха транспортирани снощи с военен самолет “Стартан” от болницата в Ямбол до “Пирогов”, съобщават от лечебното заведение.

И двете пациентки са със стабилни жизнени показатели. Поставени са под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи в Клиниката за интензивно лечение на “Пирогов”.

Състоянието на останалите ранени при инцидента пътници, които са настанени за лечение в МБАЛ “Свети Пантелеймон” в Ямбол, също е стабилно към момента.

Припомняме, че вчера при тежка катастрофа между микробус и тир на пътя Елхово – Лесово загинаха трима души, а други 16 човека бяха ранени. При жестокия удар на място издъхнаха водачът на буса и още двама мъже.

Междувременно прокуратурата в Ямбол удължи мярката за неотклонение на водача на тежкотоварния камион с украинска регистрация на 72 часа. На 51-годишния молдовски гражданин Бекиян Октавиян е повдигнато обвинение за предизвикване на пътнотранспортното произшествие.

По думите на наблюдаващоя прокурор Милен Божидаров,  товарният автомобил, който представлява пътен състав от ремарке и влекач,  е бил паркиран на пътното платно. Вероятно заспиване на водача е причина машината да остане на платното и да бъде изпреварена от няколко други товарни автомобила. Според закона за извършеното престъпление се предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

Във вторник от прокуратурата ще поискат от съда постоянна мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

Снимка: БНР

Facebook Comments