СПОРТ

Станка Златева: Спортът трябва да дава добър пример

Носителката на пет световни и шест европейски титли по борба Станка Златева застана зад инициативата на сдружение BG Бъди активен – “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”. Шампионката постави Шишеяд пред своята спортна зала в Сливен и стана посланик на кампанията “Спорт #БезОтпадъци”. 

“Спортът възпитава на отговорност, учи на уважение и ни прави по-силни. Щастлива съм, че поставихме арт инсталацията именно пред залата, където тренират младите надежди, за да създадем у тях устойчиви навици и да покажем добрия пример”, коментира олимпийската шампионка.

Над 100 са вече арт инсталациите в страната, които събират разделно пластмасови бутилки. Събраното от началото на годината количество, което е предадено за рециклиране, е над 52 000 кг. 

Сливен се присъедини към кампанията още през месец март, когато Общинатa взе решение да постави Шишеяд  на своята територия.

Спортните клубове, федерациите и организаторите на масови спортни събития също имат важна роля в промяната на нагласите и поведението на спортните фенове и участниците в мероприятия, коментираха организаторите на кампанията. Позиционирането на инсталацията в близост до активно спортуващи хора в паркове или спортни зали служи за насърчаване на рециклирането и изграждане на устойчиви практики сред спортистите и посетителите на спортни събития.

 

Facebook Comments