СЛИВЕН

Стартира процедурата по номинации за наградите „Добри Чинтулов” и „Д-р Иван Селимински”-Сливен

Община Сливен разкрива процедура по номинации за наградата за „Добри Чинтулов” и наградата „Д-р Иван Селимински” за 2023 г. Предложенията и за двете награди се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети. Всяка организация има право само на едно предложение.

Наградата „Добри Чинтулов” се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

Наградата „Д-р Иван Селимински” се присъжда за принос и постижения в публицистиката, историческо-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

Наградите са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани. 

Предложения за наградата „Добри Чинтулов” се приемат в срок до 18.08.2023 г. вкл., а за наградата „Д-р Иван Селимински” – в срок до 08.09.2023 г. включително. Подават се в деловодството на Община Сливен всеки делничен ден от 8.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.00 ч.

Допълнителна информация може да бъде получена от г-жа Дора Чанева – гл. експерт в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” на тел. 044/ 611 221GSM 0879 599 053, email: [email protected]

Facebook Comments