МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Стефан Радев: Гражданите не трябва да плащат прехода към зелена енергия

Вярвам, че гражданите не трябва да плащат прехода към зелена енергия и в Сливен не трябва да има енергийно бедни жители. Вярвам и в това, че не трябва да остават без поминък. Това е кауза, за която ще продължавам да се боря”, заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ Стефан Радев.
 
Той коментира, че още преди две седмици е изразил притеснението си относно кратките срокове за изпълнение на всички заложени мерки в Плановете за справедлив преход в страната и особено за Плана за справедлив преход на област Стара Загора, в който като територия попада Община Сливен.
 
“Екипът ми полага и ще полага занапред всички усилия да съдейства на гражданите и бизнеса за проекти, свързани с повишаване на енергийната ефективност в сградите на територията на град Сливен и общината”, допълни още кандидатът за кмет.
 
В позиция, която е достъпна онлайн, Стефан Радев е изразил становище, че е необходимо изготвяне на план за алтернативно топлоснабдяване на частните, общинските и държавните сгради в топлофикационната мрежа на ТЕЦ – Сливен и осигуряване на целево финансиране за осъществяването му с конкретни междинни и крайни срокове на изпълнение до края на 2030 г.

Facebook Comments