МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Стефан Радев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ се поклониха пред паметта на героите на Сливен

С издигане на националното знаме, знамето на Сливен и ЕС започна тържествената церемония за празника на Сливен – Димитровден. Благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен отслужи отец Силвестър Янакиев.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Стефан Радев, цялата листа от кандидати за общински съветници, народните представители Десислава Танева и Мария Белова, както и представители на областната организация на ГЕРБ в Сливен се включиха в церемонията.

В знак на признателност те поднесоха цветя и се поклониха пред паметта на героите на Сливен. Венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци поднесоха още изпълняващият длъжността областен управител Чавдар Божурски, изпълняващия длъжността кмет Румен Иванов, председателят на Общински съвет Димитър Митев, представители на държавни структури, културни институти, граждански организации, ученици.

Още в първите минути на 26 октомври през официалната си страница Стефан Радев поздрави своите съграждани по случай празника. Той заяви, че всеки сливналия се гордее с родното си място, защото Сливен е дал безброй изявени личности, допринесли за развитието на България и са прославили името на града по целия свят. „Нека да работим усърдно и сплотени за успеха на нашия Сливен. Нека да работим за това да се превръща и да бъде модерен и проспериращ град. Град, в който нашите деца и внуци растат свободни и щастливи, за да се превърнат в успешни млади хора. Вярвам, че това зависи от нас и заедно можем да постигнем всичко. Нека да си пожелаем здраве, мирни дни и Св. Димитър да закриля всички семейства“, призова Стефан Радев.

Празничният ден започна с тържествена литургия в катедрален храм „Свети Димитър”. След това пред паметника на Хаджи Димитър, Регионалният клон „Хаджи Димитър” към Национално дружество „Традиция” направи възстановка „Разпускане на хайдушката чета”. Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен, Капански ансамбъл-Разград и Ансамбъл за народни песни и танци „Разград” допринесоха за доброто настроение със своите изпълнения на открита сцена на площада.

Празничната програма продължава в 17 ч. на площад „Цар Освободител“ с концерт на сливенския военен духов оркестър и приятели. В галерия „Сирак Скитник“ от 18 ч. ще се състои откриване на Национална изложба изобразително изкуство – Сливен. Тогава ще бъде връчена и наградата „Сирак Скитник“.

Празничната вечер продължава на площад „Хаджи Димитър“ със зрелищното огнено шоу на клуб „Дивинитас“. То ще започне от 19 ч. и ще бъде последвано от звездния концерт на Теди Кацарова, Силвия Кацарова, Мая Нешкова и Братя Аргирови. Вечерта ще завърши с празнични фойерверки от 21.30 ч.

Facebook Comments