СЛИВЕН

Стефан Радев: Любовта към природата и грижата към околната среда започват с личния пример

Доброволци от Сливен и общината, от училища и от граждански организации днес се включиха в почистването на града в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно“. В инициативата за поредна година участва кметът Стефан Радев заедно с неговия екип, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници и служители от Общината. Те поеха района между площадката за кучета в парк „Юнак“ и Военна болница.

„Да изчистим България заедно“ се организира от BTV Media Group. Мотото на кампанията тази година е „Готови сме!“.

За групите от доброволци Общината осигури торби, които им бяха предоставяни от отдел „Екология“. След приключване на почистването Община Сливен ще осигури транспорт за събраните отпадъци до регионалното депо в Ямбол. В тази връзка Община Сливен апелира гражданите да оставят пълните торби с отпадъци до най-близкия контейнер за по-ефективна организация по товаренето и извозването им.

„Искам предварително да благодаря на всички доброволци, които днес ще дадат своя принос в тази екологична и обществено значима инициатива. Любовта към природата и грижата за околната среда започва от личния пример, особено за децата“, коментира кметът.

Днес той посети и новостроящия се храм „Света Петка“, по който вече текат довършителни дейности. По думите на изпълнителя, работите вървят в срок. Той увери градоначалникът, че дейностите ще приключат до Петковден, когато се планира да е официалното откриване на храма.

Facebook Comments