СЛИВЕН

Стефан Радев: Обявените 84 нови случая на COVID-19 са регистрирани в “Качулка” (ВИДЕО)

Обявените 84 случая на COVID-19 в област Сливен от днес са на потребители от Дома за възрастни с умствена изостаналост в „Качулка“.

„Данните са от няколко дни, в които се правят тестове, защото в неделя по принцип не излизат резултати. Цялостното проучване приключва, очакваме резултати на още близо 20 потребители“, каза кметът Стефан Радев за „Канал 6“.  

„2/3 от потребителите са носители на вируса, като почти никой от тях няма симптоми. Регистриран е един смъртен случай на жена над 70 години с множество заболявания. Към момента институцията работи нормално, носителите на вируса са изолирани от останалите. Въпреки, че в края на седмицата се очаква да се върнат на работа първите карантинирани, Община Сливен продължава да търси медицински сестри”, допълни Радев.

„Големият скок в броя на заразените се дължи на случаите на „Качулка“ персонал и потребители. Има и завишение на база заболеваемост и в града, но то не е в мащабите, които да предполагат драстични мерки. Ако продължаваме да спазваме мерките – хигиена, дистанция, носене на маски и ограничаване на контактите, ще противодействаме ефективно на вируса. Наблюдаваме ситуацията, в готовност сме да предприемем и допълнителни мерки, ако се наложи“, заяви Стефан Радев.

179 новорегистрирани са случаите на COVID-19 в община Сливен за седмицата от 12 до 18 октомври. Активните случаи са 269. Излекувани са 8 души, починал е един пациент. От 179 нови случая 129 са регистрирани в населените места, а останалите – в града.

Facebook Comments