МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023 СЛИВЕН

Стефан Радев: Реформата в управлението на пенсионерските клубове в общината, ги направи по-приветливи и привлекателни

В навечерието на Международния ден на възрастните хора, който се отбелязва на 1 октомври, днес в зала „Сливен“ се състоя празничен концерт на пенсионерската общност в общината.

От сцената на залата Стефан Радев, който бе гост на събитието, благодари за поканата и поднесе своите най-добри и искрени пожелания за здраве и дълголетие.

„През времето, в което имах честта да бъда кмет на Сливен, успяхме да направим много за клубовете, в които се събирате. Затова и предприехме реформата те да се управляват от Общината, тя да може да инвестира средства в тях и да ги превръща във все по-приветливи места. Щастлив съм, че вече в много клубове това се случи, ще се случва и занапред, като се обхванат всички клубове, превръщайки ги в красиви и привлекателни. Много са инициативите, които предприехме за хората от третата възраст, насочени към това те да се събират и изявяват“, заяви Стефан Радев. Той сподели със задоволство за едно от последните успешни начинания на Общината, през времето, в което е бил градоначалник. Преиздаването на първата книга „Тътени“, която е част от сливенската трилогия на писателя Цончо Родев.

„Много исках да съживим тази книга, защото в нея се говори много за духа на родния ни Сливен, за трудолюбието, за тази характерна тогава предприемчивост, преклонението пред образованието, зачитането на семейните и християнски традиции, за респекта към по-възрастното поколение Убеден съм, че можем да върнем поне част от този стар сливенски дух, който е превърнал навремето Сливен в толкова богат и прочут град. Благодаря ви, че във вас живее част от този дух и се надявам да виждаме в новите поколения точно тези ценности. Още веднъж ви благодаря и ви пожелавам приятни моменти с днешната празнична програма!“.

 

Facebook Comments