СЛИВЕН

Стефан Радев след първата приемна с граждани: Срещите ни продължават, важна е обратната връзка

Кметът Стефан Радев проведе първия си за тази година приемен ден с граждани. По време на разговорите той бе запознат с редица казуси от различни сфери и ангажираност. В рамките на компетенциите на Общината кметът пое ангажимент да проучи поставените въпроси, да се търсят решения и възможности за съдействие.

През изминалата 2022 г. ръководството на Общината е приело общо 198 граждани, представители на различни организации и институции. В приемния си ден кметът се е срещнал с близо 70 жители на общината и групи граждани. А зам. кметовете и секретарят са приели 131 човека общо. Срещи с граждани са се провеждали не само в рамките на приемния ден.

„Срещите ни с нашите съграждани ще продължат и занапред. Важен е контактът и обратната връзка. Те най-добре ни дават ориентир за общите нагласи на хората, как се справяме, вършим ли си работата добре. Помагат ни и да надграждаме дейността си и качеството на услугите“, посочи сливенският градоначалник.

Въпросите, които най-често са били излагани пред общинското ръководство, са били свързани с благоустрояване, строителство, инфраструктурни проблеми, междусъседски спорове, незаконно строителство, общинска собственост, екологични въпроси, социални проблеми, образование, култура и др. По време на срещите гражданите са поставяли и обществени въпроси и са давали предложения на Общината. Често те са изказвали и благодарности за оказано съдействие.

Приемният ден на кмета и неговия екип е всеки първи четвъртък от месеца, като при неотложни ангажименти е възможна промяна в дните и записаните граждани се уведомяват за това. Записването се извършва три дни преди приемния ден – в понеделник от 8.30 часа в Центъра за административно обслужване на гражданите – източен вход на Общината. Сигнали и предложения се приемат и по електронна поща.

Facebook Comments