Интервюта и коментари Сливен

Стефан Радев: Трудно е да затворим квартал „Надежда“ напълно, но ако се наложи ще го направим

„Не е изключено в някакъв момент мерките в квартал „Надежда“ да бъдат затегнати и той да бъде затворен, въпреки всички рискове и последствия от тази ситуация“,това съобщи на първия си онлайн брифинг с журналисти днес кметът Стефан Радев.

Повод за коментара му е нарастващия брой заразени с коронавирус от този сливенски квартал. По думите му, по-тревожно е положението в квартал „Речица“, откъдето болните са повече.

„Трудно е да затворим „Надежда“ напълно, но ако се наложи ще го направим. Там нямат аптеки, банкомати, достатъчно магазини, болница, а и хората, които живеят там, работят на други места в града. Всички тези жители така или иначе ще трябва да излизат от квартала. Това, което може да се направи, е да се затегне пропускателния режим там. Обсъждано е пешеходния подлез към квартала да бъде отворен в определени часове – сутрин и вечер, но този вариант крие риск от излизане наведнъж на големи групи през часовите прозорци. Опитваме се мерките, които предприемаме, да са балансирани и да не нанасят прекалено много щети. Просто хората трябва да разберат какъв е рискът за здравето им и това на близките им, и да спазват ограничителните мерки “, заяви Радев.

По отношение на оплакванията на живущи във Вилна зона, че жители на село Сотиря минават от там, за да избегнат КПП-та, Радев обясни,че се обсъжда затваряне на пътищата в близост до местността „Рамануша“, за да се избегне преминаването от там.

Facebook Comments