СЛИВЕН

Съставени са 25 акта за неносене на маски в обществения транспорт

Съставени са 25 акта за неносене на предпазни маски за лице в обществения транспорт, на автогарата и жп-гарата в Сливен през последните две седмици. Нарушителите са били установени при проверки, извършени от служителите на Районното управление на МВР – Сливен. Минималната глоба, определена в Закона за здравето, възлиза на 300 лева.

Трудовите инспектори са посетили 11 предприятия, като в 3 от тях са констатирани нарушения и са им съставени задължителни за изпълнение предписания, съобщават от Областния оперативен щаб. През последното денонощие служителите на ОДБХ са извършили 12 проверки в заведения за обществено хранене и 5 – в предприятия. Съставено е едно предписание за документни пропуски относно извършваната дезинфекция.

Засиленият контрол за спазването на противоепидемичните мерки продължава съгласно указанията на областния управител Чавдар Божурски. Сред приоритетите остава контролът в градския транспорт, в автобусите от Сливен и останалите общински центрове към малките населени места, гарите и автогарите и спирките, където има струпване на хора.

Facebook Comments