ЛЮБОПИТНО

С камерен концерт на 23 ноември Симфоничният оркестър открива новия си творчески сезон

Следвайки наложената си линия и почерк, Симфоничният оркестър в Сливен е подготвил разнообразен и изпълнен с класическа естетика нов творчески сезон.

Камерен концерт на 23 ноември поставя началото на 91-ия сезон на симфониците. В атрактивната му програма през 2023 г. и 2024 г. ще прозвучат произведения на Шуман, Менделсон, Брамс, Бетовен, Чайковски, Бах, Щраус , Шопен, Дворжак и др.

И през този сезон оркестърът е подготвил музикални занимания за малките почитатели на класическата музика. Те ще бъдат представени в партньорство с Държавния куклен театър и Националната художествена гимназия „Димитър Добрович”, с които вече има няколко успешни инициативи.

През този сезон Симфоничният оркестър подготвя и концерти в сливенски училища и в няколко населени места от общината.

Впечатляващите концерти и история на Симфоничния оркестър са неизменна част от културната програма на Сливен. Последните няколко сезона предлагат истинско пиршество от класика на публиката и се радват на изключителен интерес.

По повод своя 90-и юбилей, който чества тази година, културният институт бе отличен с плакет на Община Сливен. От началото на своето създаване до днес той се подкрепя и развива със средства от общинския бюджет. Вярна на своята амбиция, Община Сливен ще продължи да съхранява и подкрепя дейността на общинските културни институти и занапред.  

Повече информация относно програмата за новия творчески сезон може да бъде открита на официалния сайт на Симфоничния оркестър: WWW.SLIVENSYMPHONYORCHESTRA.COM.

 

Facebook Comments