ИЗБОРИТЕ НА ФОКУС

Татяна Султанова: Нека работим за България, в която децата мечтаят да живеят

Скъпи родители, 

С голямо вълнение отбелязваме днес Международния ден на детето-1 юни. Днес повече от всякога в този сложен и модерен свят имаме отговорността да бъдем пътеводители на следващото поколение. Да го научим на любознание, упоритост и трудолюбивост, да му предадем от нашата мъдрост, но и да го предпазим от нашите грешки. Защото осъзнатата грижа за нашите деца е грижа за общото ни бъдеще. 

Като родител и като кандидат за народен представител от Продължаваме промяната-Демократична България съм категорична, че благополучието на подрастващите ще е винаги наш приоритет. Като управляващи ние показахме, че можем да работим за децата. На първо място, за тяхното здраве – 4000 хиляди деца с диабет вече имат сензор за измерване на кръвната захар. За тяхното образование пък направихме от тази година учебниците до 12-и клас по всички основни предмети безплатни.

От ПП-ДБ осъзнаваме и трудностите за родителя, затова повишихме с 50% еднократните помощи за раждане на дете от 2024 г. Освен това помощите за втората година майчинство  през 2020 г. бяха 380 лв., а сега са 780 лв. Несъмнено има още много работа, за да може държавата да осигури най-добрата среда за подрастващите и ще продължим отдадено в тази посока.

Бихме искали да ви поканим днес на празника да посетите нашата шатра в центъра на града, до Кукления театър, където през целият ден децата ще ги очакват лакомства и изненади. Там те ще могат да нарисуват рисунка на тема „България, в която мечтая да живея“. А Вие, родители, ще може да ни споделите каква промяна искате за Вашите деца. Заповядайте!

Честит празник!

Facebook Comments