ИЗБОРИТЕ НА ФОКУС

Татяна Султанова: Няма как да се правят реформи с Пеевски и Борисов

Уважаеми съграждани,

Към края си е поредната политическа кампания. Един месец е прекалено кратък срок, за да се променят значително нагласите и убежденията. Хората ни споделяха, че са уморени от политическото говорене и е налице липса на доверие към политическия процес в България. Затова при разговорите с вас заложихме на фактите:

 • За три години средната пенсия нарасна с 500 лв., докато през последните 10 години растеше с 10 лв. на година
 • Средната заплата стигна до 2 123 лв., с 53 % повече от колкото за 2020 г.
 • Помощите за втората година от майчинството през 2020 г. бяха 380 лв., сега са 780 лв.
 • Когато парите се разходват правилно се подсигуриха със средства 1042 общински проекта за над 2,5 милиарда лева
 • България е втора в ЕС с най-нисък държавен дълг към края на 2023 г.
 • Имаме ли бюджет на „постната пица“, в който в края на годината се раздават безконтролно бюджетни излишъци? Не, защото отиват до хората!
 • Отпуснаха се над 3 млрд лв за земеделците за 2023 г. и се започна дългоочакваната рехабилитация на системите за напояване, върнахме контрола на Капитан Андреево. Защо има усещане, че няма пари за земеделие-защото се разпределят неправилно- за малка група от най-големите, а не и за малките земеделски производители.
 • Осигурихме 700 млн. повече за образование
 • Закрихме специализираният съд и прокуратура, главният прокурор вече може да бъде разследван
 • 4000 хил. деца с диабет вече имат сензор з измерване на кръвна захар, 400 лекарства за сърдечно болни хора са безплатни или с намалено доплащане
 • Увеличени бяха броя на направленията, увеличени бяха с 15 млн. лв. парите за репродуктивно здраве.
 • Влязохме в Шенген по въздух и вода, предстои приемането ни и по суша, изпълнихме всички условия за Еврозоната, остава само инфлационния индекс, който спада трайно и е 2,4 %
 • Осигурени бяха безплатни детски градини, безплатни учебници 1-12 клас, безплатен градски транспорт за деца до 14 г. и още много.

Хората разпознават фактите. Виждаме го и в нагласите от социологическите проучвания. Има мнозинство, което желае промяната, реформи и европейски модел на развитие за страната ни. За да върви държавата напред обаче, всеки един от нас трябва да осъзнае гражданския си дълг да гласува. Единствено по този начин, когато мнозинството от избирателите отидат до урните, техният глас ще има най-голяма тежест. Той няма да се загуби сред купения и корпоративен вот, с който статуквото си служи. Защото дори и да не гласуваме, ние „даваме“ гласа си на скритата държава.

Всички имаме ясен избор в неделя в каква посока желаем да продължи България. Ако мнозинството, което желае промяна, излезе и гласува в неделя, и ни даде ясен мандат, ние ще поемем отговорността, както сме правили два пъти досега, и ще намерим начин нашите политики да се случат, така че България да продължи по пътя си на нормална европейска държава. Ние сме показали, че можем да съставяме управление.

Искаме ясно да заявим, че на правителство на ГЕРБ-ДПС с премиер Борисов ние ще бъдем ярка опозиция. Разбрахме, че няма как да се правят реформи с Пеевски и Борисов! Те се страхуват от реформирани съдебна система, служби и регулатори!

Няма да се откажем нито за миг от принципите ни и обещанието да се борим за европейския път на България.

Нека в неделя заедно изберем този път за страната ни и гласуваме с 14 в бюлетината!

 

Facebook Comments