СЛИВЕН

ТЕЦ-Сливен иска над 70% увеличение на цената на парното и топлата вода

Цената на топлоенергията, предоставяна от „Топлофикация – Сливен инж. Ангел Ангелов“, да бъде увеличена със 71%. Това са заявили от дружеството в Комисията за енергийно и водно регулиране. 

От ТЕЦ – Сливен са предложили от 1 юли цената на топлинна енергия с гореща вода да стане 134,72 лв./МВтч, като в момента тя е 78,18 лв. От дружеството отправили и искане за увеличение на топлинната енергия с водна пара от 69,95 на 114,66 лв./МВтч.

Изпълнителният директор на дружестово инж. Павлин Костов коментира, че цената няма да стане непоносима за абонатите на Топлофикация дори и след очакваното повишение. 

„ТЕЦ-Сливен има около 14 000 абонати и ние ще направим всичко възможно да ги задържим“, съобщи Костов. Според него това ще стане чрез отстъпки в цените, промоции и индивидуални договори за пределни цени.

“Практиката досега показва, че исканата от нас цена не е тази, която КЕВР дава. Напълно възможно е регулаторът да не приеме част от увеличението, което ние сме поискали. След като имаме окончателна цена, ще направим нови разчети, в които ще се опитаме да предложим на нашите клиенти достъпна услуга”, допълни още Павлин Костов. 

Сред мотивите за поскъпването на цените на Топлофикация – Сливен са високите цени на въглищата, които централата използва, както и увеличението на консумативите и резервните части, необходими за дейността на централата. 

Facebook Comments