Сливен

Учениците от 5 до 12 клас в Сливенско остават на онлайн обучение

Учениците от 5 до 12 клас в Сливен, Нова Загора и Твърдица ще продължат да учат дистанционно. Това заяви за „Канал 6“ началникът на Регионалното управление на образованието Боян Аксаков.

„Учениците ще се обучават в електронна среда, с изключение на децата в начален етап на образование. Те ще се върнат в класните стаи при условие, че повече от половината родители на учениците в паралелката са дали съгласие да бъдат тествани. В противен случай класът ще продължи да учи онлайн“, каза Аксаков.

Началникът на РУО – Сливен подчерта, че учениците от прогимназиален и гимназиален етап ще се завърнат в училище, когато заболеваемостта падне под 500 на 100 000 души от населението. По думите на Аксаков, те ще учат на ротационен принцип, по предварително изготвен график.

Към този момент в областта единствено в община Котел се редува присъствено с неприсъствено обучение, тъй като там са регистрирани най-малко новозаразени с COVID-19.

По данни на Областния кризисен щаб заболеваемостта, изчислена на двуседмична база, е 512,2 на 100 000 лица от населението при средна за страната от 768,5 души.

Facebook Comments