СЛИВЕН

Ученици от гимназията по текстил „Добри Желязков“ в Сливен гостуваха в МТСП по случай ромската Нова година

По случай ромската Нова година – Василица, ръководството на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) прие сурвакари от Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ в град Сливен. Учениците пресъздадоха обичаите, свързани с празника и легендата за Банго Васил, и отправиха пожелания за здраве, щастие и благоденствие. Посещението им  беше организирано от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, който работи за образователната интеграция на ромските деца.

Заместник-министър Гинка Машова поздрави представителите на  „Амалипе“ за дейността им за превенция на отпадането от училище на децата от ромски произход, която им дава шанс да намерят добра работа и да помагат за развитието на своята общност. На учениците пожела да завършат с отличен успех и да се реализират успешно в професията, която са избрали. Пожелания за здраве, радост и успехи отправиха и заместник-министрите Елка Налбантова и Николай Найденов. 

Професионалната гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ в град Сливен е първото текстилно училище на Балканите. През 2023 г. учебното заведение отбеляза 140 години от създаването си.

Facebook Comments