СЛИВЕН

Учител по информатика в СУ “Йордан Йовков” – Сливен с престижна награда от МОН

На 21 октомври в Националния дворец на културата се проведе Национален форум “Училищата с иновации за бъдещето”, организиран от Министерството на образованието и науката. Сред главните акценти на форума бяха учителите, чийто стремеж към новаторство гради новите основи на бъдещето чрез креативност и дигитализация.
 
На официалната церемония бяха отличени иновативни учители от цялата страна. Сред тях бе и инж. Димитър Желев – учител по информатика и информационни технологии в СУ “Йордан Йовков” – Сливен. Той бе отличен за принос в развитието на съвременното образование с плакет и грамота, връчени от Мария Гайдарова – заместник-министър на образованието и науката.
 
“Под формата на игра децата научават много за света на компютърните технологии. Моята цел е да превърна учениците от само консуматори на технологии до нейни създатели”, заяви Димитър Желев. 
 
СУ “Йордан Йовков” – Сливен е със статут на иновативно училище от 2018 година в областта на дигиталните технологии. Въведени са два нови предмета с нови учебни планове. За учениците от първи и втори клас “Въведение във визуалното програмиране” и за учениците от трети и четвърти клас “Визуално програмиране”. В тях се прилага интерактивна и адаптивна обучителна система, проектен подход и “обучение чрез правене”.
Креативен в мисленето си, Димитър Желев успява да ангажира вниманието на своите ученици с актуални теми, свързани със съвременните дигитални технологии, провокирайки тяхното въображение и бързина.
 
 

Facebook Comments