СЛИВЕН

Христо Котов: Вече 18 години „Цветен камертон“ събира в Сливен талантливи деца от цяла България

В Сливен започна 18-тото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон”. 60 талантливи деца от цялата страна ще се състезават в четири възрастови категории. Участниците са от 5 до 19 години. Те са от Варна, Ямбол, Пловдив, Велико Търново, Добрич, Нова Загора, Сливен, Търговище, Бургас, Горна Оряховица, Русе и Димитровград. Организатори на певческата надпревара са Общински детски комплекс и Община Сливен.

Директорът на Детския комплекс Христо Котов откри фестивала и пожела успех на всички участници. „Пролетните празници Лазаровден и Цветница са едни от най-жизнерадостните празници в българския народен календар. Те са част от Великденския обреден цикъл, посветен на обновяването на природата и възкръсването на живота. Затова вече 18 години, в тези два дни, Общински детски комплекс събира талантливи деца от цяла България. Благодаря на участниците, техните родители и ръководители, както и огромно „Благодаря” на Община Сливен за подкрепата пр
 и организацията на фестивала. Тези два дни са празник, на който талантливите деца ни зареждат с надежда, че България има добро бъдеще. Благодаря и на журито, че за поредна година прие нашата покана. Пожелавам ви ползотворна работа”, каза Христо Котов.

При откриването на Националния фестивал, заместник – кметът на Община Сливен Пепа Чиликова поздрави гостите и участниците в 18-ия „Цветен камертон”. От името на кмета Стефан Радев тя пожела успех и невероятни емоции на всички участници и журито. „Конкурсът се е утвърдил като традиционен и дава възможност на нашите млади участници да се изявят, да натрупат нов опит, много вдъхновение и да открият нови приятели. В това динамично и забързано време, в което живеем, музиката ни дава хармония и се радвам, че толкова много деца избират музиката за свой път за развитие. Искам да благодаря на нашите участници, че ще превърнат тези два празнични дни и нашия град още по-пъстри, цветни и красиви. Искам да благодаря и на нашето звездно жури, което за пореден път прие нашата покана, защото имате нелеката задача да определите носителят на „Цветен камертон”. Бъдете здрави и на добър час!

Откривам 18-ия Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон”, каза в приветствието си заместник-кметът Пепа Чиликова.

Жури и на тазгодишното издание на конкурса са Хайгашод Агасян  – композитор и автор на голям брой песни за деца, Красимир Гюлмезов – поп певец, музикант, композитор, текстописец и аранжьор и поп певицата Теди Кацарова. Председателят на журито – Хайгашод Агасян поздрави организаторите и участниците. Той пожела на всички много добро настроение, положителни емоции и да продължават да обичат музиката.

Кулминацията в двудневната програма ще бъде утре /9 април/ с гала-концерт и връчване на наградите на лауреатите. Началото е от  19.30 ч. в зала „Сливен”. Победителят ще получи статуетка „Цветен камертон”, диплом и парична награда от 500 лв.

Зала „Сливен” е отворена и през двата дни за всички жители и гости на града. Входът е свободен.

Facebook Comments