ИНТЕРВЮТА И КОМЕНТАРИ

Чавдар Божурски: Мога да правя разлика между отговорността да спазваш мерките и отговорността да вземаш решения

„Мога да правя разлика между отговорността да спазваш мерките и отговорността да вземаш решения. Това трябва да е ясно. Всички носим отговорност за мерките, всички. Защото каквито и заповеди да издаваме за противоепидемични мерки, какъвто и контрол да се извършва, ако няма разбиране за личната отговорност към собственото здраве и здравето на околните, трудно можем да променим броя на заболелите“, това коментира областният управител на Сливен Чавдар Божурски по повод обществените дебати, предизвикани от разпространението на публикувана в социалните мрежи снимка на посетители на увеселителен парк за празника на Сливен – Димитровден.

Провеждането на това мероприятие не попада в ограничителния режим на противоепидемичните мерки, които разпоредих с моя заповед от края на миналата седмица, допълни той.

„Снимката бе изтрита от социалната мрежа от автора й тази сутрин. Специалистите обясниха, че няма метаданни, които да дадат представа кога точно е направена тя: дали сега на Димитровден, или преди година.“, заяви областният управител.

Божурски допълни, че няма еднозначен отговор дали е трябвало да бъде забранен развлекателния парк, който всяка година приема посетители за Димитровден.

„Празникът бе едно от всички събития от началото на епидемията. За някои са налагани ограничения, за други – не. Труден въпрос. Пак повтарям, когато се спазват мерките, си помагаме и няма пречка. Стига да сме загрижени за здравето си – своето, на децата си, на близките си. Контролът безспорно е много важен и необходим, но не е панацея“, допълни областният управител.

 

Facebook Comments