СЛИВЕН

Честит празник, Сливен!

Празничният Димитровден в Сливен започна с Празнична Света литургия, която леше отслужена в катедрален храм „Свети Димитър”. В Къща-музей „Добри Чинтулов”  се проведе ритуала по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов” за 2020 г. доц. Красимир Добрев в паметната лауреатска книга.

От 10 ч. в зала „Сливен“  започна тържественото заседание на Общински съвет-Сливен по повод празника на града.

В 12 ч. на пл. „Хаджи Димитър“ се проведе тържествената церемония по повод празника на Сливен. Тя  започна с ритуал по издигане на националното знаме, знамето на Сливен и Европейския съюз, беше отслужен благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен.

В 13.00 ч. на пл. ,,Цар Освободител” ще се проведе празничен концерт с участието на Военен духов оркестър – Сливен и оркестъра на Военноморските сили Варна.

Циркови артисти: кокили, статуи, жонгльори, клоуни и др., ще дефилират по бул. ,,Цар Освободител” и ще бъдат готови за снимки и създаване на добро настроение и усмивки сред най-малките жители на общината.

Церемонията по връчване наградите на Община Сливен за 2020 г. тази година ще се проведе на 26 октомври от 18.00 ч. в зала „Сливен“. На нея освен традиционните за Димитровден награди ще бъде връчена и награда „Аргира Жечкова“, която традиционно се връчва през месец май. В концерта на вечерта ще участват вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове“, с диригент Дора Христова и група ,,Вакали”. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Владимир Карамазов. Автор на сценария отново ще бъде Веселина Седларска. Предвид наложените противоепидемични мерки входът ще бъде с покани. С цел да не се струпват големи групи от хора, тази година фойерверките в празничната вечер ще бъдат изстреляни от Хамам баир в 20.00 часа, с което ще бъдат видими от почти целия град.

Кметът Стефан Радев поздрави жителите на община Сливен по случай празника на града – Димитровден:

“Уважаеми съграждани,
Скъпи приятели,

Навръх Димитровден – празника на Сливен, ви пожелавам здраве, късмет, много успехи и нека всеки дом е изпълнен с уют и топлина! Думите никога не стигат, за да се опише любовта и привързаността към родния град, там където сме родени, и където сме направили първите си крачки в живота.

Като жители на община Сливен, на нас се пада отговорността и гражданското съзнание, да стопанисваме и развиваме родния град. Да съхраним и почитаме славното му минало.

Да го превърнем в едно привлекателно и комфортно място за живеене, където децата ни да растат щастливи. Вярвам, че обединени и с търпение, ще постигнем тази заветна цел!

Нека днес си пожелаем Свети Димитър да закриля нас и нашите семейства!”, се казва в поздравителното слово на кмета.

Честит празник!

 

Facebook Comments