СЛИВЕН

Четирима лекари са сред новозаразените с COVID-19 в Сливенска област

115 души  са новозаболелите с коронавирус в област Сливен през последното денонощие. Сред тях са четирима лекари, медицинска сестра и четирима санитари от различни лечебни заведения. Почти липсват семейни огнища. Значителна част от новозаболелите са се инфектирали при контакт с по-рано установени случаи, съобщиха от РЗИ.    

През последното денонощие са изписани 48 пациенти.    

За съжаление, трима души изгубиха битката с коронавируса. Пациентите са на възраст 61, 67 и 79 години, един от тях е бил хоспитализиран в болница извън Сливен. 

1 002 са активните случаи на  COVID-19  в област Сливен към 25 ноември при общо 2 700 заболели от началото на епидемията до момента, съобщиха от Областния кризисен щаб.     

726 са болните в община Сливен. 603 от тях са жители на града, а останалите диагностицирани лица са жители на 34 от общо 44 населени места в общината.    

В община Нова Загора активно болните са 138 души, като 78 от тях са жители на общинския център. Останалите са жители на 24 от общо 33 села в общината.    

В община Котел болните са 80, като близо половината живеят в града, а останалите – в 10 села. В община Твърдица положителни за коронавируса са 58 души – 30 в града и 28 в пет малки населени места.    

Под домашна карантина са 1 393 жители на областта, като повечето от тях – 1 136 души, са жители на община Сливен, сочи справката на ОД на МВР, която е пряко ангажирана с контрола за спазване на предписаните домашни изолации.     

Носенето на предпазни маски за лице, спазването на физическа дистанция, социалната изолация, избягването на струпвания от хора и на групови събирания доказано намалява риска от заразяване. Областният кризисен щаб благодари на гражданите за проявената отговорност и призовава всички да спазват противоепидемичните мерки, защото само заедно можем да се справим в неблагоприятната ситуация.   

Facebook Comments