СЛИВЕН

Шестима души в Сливен са задържани за контрабанда и пране на пари за над 1 млн. лева

Шест души в Сливен са задържани за контрабандно пренасяне на акцизни стоки и изпиране на пари. Акцията е проведена съвместно между на Сектор „БОП“ – Сливен и ТД на ДАНС – Сливен, която е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в града.

Окръжният прокурор Веселин Гангалов заяви, че предмет на претърсване са били 12 адреса на територията на град Сливен и околността. Открити и иззети са парични суми в различни валути, златни накити и скъпоценности за над 1 милион лева.

Началникът на сектор Борба с организираната престъпност – Сливен Слав Добрев каза още, че основната дейност на задържаните лица е контрабанден износ на цигари от България за Англия, където те са били продавани на тройно по-висока цена. Преносителите на контрабандните стоки са регистрирани като социално слаби и са получавали помощи, които заедно с печалбата от цигари са пренасяли физически в България.

Прокурор Гангалов и главен инспектор Добрев добавиха, че дейността на обвиняемите лица е включвала и контрабанда на промишлени стоки от Турция в България.

Трима от обвиняемите са задържани за срок до 72 часа и предстои да бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по случая продължава като не е изключено кръгът на обвиняемите лица да бъде увеличен.

Facebook Comments