Сливен

Шест пробни машини за гласуване ще получи област Сливен

Областният управител Минчо Афузов проведе работна среща, на която бе обсъдена създадената до момента организация за провеждането на изборите за президент и Народно събрание. В нея участваха председателят на РИК – Сливен Елизабет Кендерян, директорът на „Информационно обслужване“ АД Христо Апостолов, началникът на „Охранителна полиция“ в ОД на МВР комисар Станимир Колев и гл. секретар на областната администрация Кирил Аврамов.

На срещата бе съобщено, че област Сливен ще получи шест пробни машини за гласуване. Те ще бъдат доставени до дни. Броят им е увеличен двойно в сравнение с предходни избори. Това ще позволи не само жителите на Сливен и общината, но и желаещите от останалите три общини – Нова Загора, Твърдица и Котел, да се обучат как се работи с устройството за двата вида избори на 14 ноември. Демо машина ще има отново и в сградата на областната администрация. Обучители ще бъдат представители на РИК.

В момента се извършват охранителните обследвания на помещенията за СИК, уточнява се графикът за транспортиране на машините за гласуване и др. От ОД на МВР са в готовност за обезпечаване на секциите, за да бъде гарантирано спокойното протичане на изборния ден и достъпа на всеки избирател до тях.

„Основната ни задача е заедно с институциите е да създадем условия за демократичен и честен вот“, каза областният управител Минчо Афузов.

Facebook Comments