СЛИВЕН

Шофьорът, причинил смъртта на възрастна жена при катастрофа в Сливен, е бил дрогиран

Окръжна прокуратура – Сливен привлече към наказателна отговорност и задържа до 72 ч. С.Р. за това, че в ранните часове на 28.07.2022 г. на бул. “Христо Ботев“ в Сливен при управление на моторно превозно средство, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на пресичаща пътното платно възрастна жена, като престъплението е извършено след употреба на наркотични вещества /канабис и метамфетамини/, след което обвиняемият е избягал от местопроизшествието.

Подробности по случая предоставиха пред медиите днес прокурор Веселин Гангалов – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Сливен и инспектор Стефан Стефанов при Сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Сливен.

Инспектор Стефанов съобщи, че в резултат на предприетите незабавни мерки, шофьорът е установен и задържан.

Прокурор Гангалов припомни, че Прокуратурата е инициирала предложения за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта, касаеща увеличение на размера на предвидените в закона наказания за престъпления по транспорта, извършени след употреба на алкохол и наркотици, при липса на необходима правоспособност, при превишаване на разрешената скорост с повече от 50 км/ч., както и отнемане на превозното средство в полза на държавата.

По делото предстои да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия С.Р.

Facebook Comments