СЛИВЕН

ЮИДП – Сливен поздравява всички ловци с откриването на ловния сезон

Югоизточно държавно предприятие – Сливен поздравява ловците и служителите от горските и ловните стопанства с откриването на ловния сезон. 

“В България няма ловец, природолюбител или обикновен гражданин, който да не е спирал изумен пред удивителната красота на българската гора. Ловът е емоция и страст, ловът е приятелство и отмора, ловът е и точен мерник. Но преди всичко ловът е грижа за природата и за дивеча”, коментира директорът на ЮИДП – Сливен инж. Димчо Радев. Той призова ловците да бъдат внимателни, като спазват всички мерки и изисквания за безопасен лов.

Радев примпомни също, че се намираме в разгара на пожароопасния сезон и отправи апел към всички посетители в гората да бъдат отговорни към природата.

По думите му, в години на трудности и предизвикателства, ловците винаги са успявали да опазят дивечовите популации. “Изказвам благодарност към всички български ловци с пожелание да бъдат все така съвестни стопани на горското и дивечовото ни богатство. Успешен сезон, сговор в дружинките и наслука”, заяви още инж. Димчо Радев.

Facebook Comments