Сливен

1 244 дози ваксини бяха поставени за седмица в област Сливен

1 244 дози ваксини бяха поставени през изминалата седмица в област Сливен или с близо 150 повече в предходния период, съобщиха от областната администрация. 120 от ваксинациите са извършени в зелените коридори, 44 – от мобилни екипи на РЗИ, на трудно подвижни хора в сливенското село Чокоба и твърдишкото село Жълт бряг, по предварителна заявка на кметовете. От началото на кампанията досега броят на поставените дози ваксини достигна 35 033.

„Радвам се, че интересът към имунизационната кампания срещу COVID-19 се увеличава. Очаквам още по-голяма активност сред кметовете и кметските наместници, както и сред работодателите, за да бъде обхванат всеки желаещ да се предпази от заболяването“, коментира областният управител Минчо Афузов.

Продължава ваксинацията от личните лекари, както и в зелените коридори. Тази седмица мобилни екипи ще работят на място и в четирите общини на областта. Едновременно с имунизациите продължава и активната работа за разясняване на ползите от тях. Специалисти от РЗИ изнесоха пет лекции и отговаряха на въпроси в новозагорската консервна фабрика “Палиррия – България“ ЕАД.

Facebook Comments