СЛИВЕН

1 469 са активните случаи на COVID-19 в област Сливен    

68 души са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област. Сред тях е стоматолог. За изминалите 24 часа са излекувани 75 човека. Това съобщиха от Областния кризисен щаб.   

За съжаление, през изминалото денонощие починаха 7 пациенти с COVID-19 и придружаващи заболявания. Коронавирусът се разпространява дифузно на територията на цялата област. 

1 469 са активните случаи на COVID-19  в област Сливен към 17 декември, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите са жители на 81 населени места.    

В община Сливен са 1 123. От тях 926 са жители на града, в седем села има повече от десет болни. 220 са диагностицираните в община Нова Загора – 131 са жители на града. В две села заболелите са повече от десет души. В община Котел са 58 души, от които 14 живеят в града. В две села има по повече от десет заразени. В община Твърдица – 68 души, от които 17 – в града. В две населени места с коронавирусни инфекции са повече от десет души.    

Носенето на предпазна маска, физическата дистанция, социалната изолация и избягването на събирания доказано ограничават риска от разпространение на коронавируса.

Facebook Comments