СЛИВЕН

10 читалища получават общинска субсидия на втората сесия за 2021 г.

Въпреки сложната пандемична обстановка в страната Община Сливен продължава да подкрепя дейността на културните средища и дейци. Общо 10 читалища ще получат втори транш от общинската субсидия за дофинансиране на част от дейността и издръжката си. Това стана ясно на днешното Общо събрание на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на народните читалища от община Сливен. 10 хил. лв. ще бъдат разпределени сред културните средища, чиито проекти са получили одобрение.

„Щастлива съм да ви видя днес. Надявам се през следващата година да имаме възможност да се виждаме по-често. На вас и семействата ви пожелавам светли празници, бъдете здрави“, заяви зам.-кметът Пепа Чиликова по време на срещата с представители на читалищата. В нея взе участие и Дора Ескидарова от Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет-Сливен.

Общинската субсидия започва да се отпуска през 2019 г. по инициатива на кмета Стефан Радев. В рамките на две сесии годишно, културните средища получават общо 30 хил. лв., които се разпределят сред одобрените кандидати.

Facebook Comments