СЛИВЕН

Шест досъдебни производства и рекордни нарушения на скоростта отчитат от полицията

Шест досъдебни производства и рекордни нарушения на скоростта са част от резултатите, отчетени от отдел “Охранителна полиция” в Сливен по времe на Великденските празници.

За времето от 21 до 25 април на територията на ОДМВР-Сливен са проверени 3117 моторни превозни средства и 3745 лица. Установени са 733 нарушения при проверки на най-натоварените пътни участъци в населени и извън населени места в областта. Съставени са 268 акта и 465 фиша. С технически средства за контрол на скоростта са засечени 537 нарушения.

От тях 441 са в населени места, като на 22 април на бул. „Банско шосе” в град Сливен, при ограничение 70 км.ч., са установени двама водачи, управлявали с със скорост 133 км.ч. и 152 км.ч.. На нарушителите са съставени актове по ЗДвП.

За периода е проведена операция „Алкохол, наркотици и правоспособност”. В резултат на завишения контрол на Пътна полиция са започнати 5 досъдебни и бързи производства за употреба на алкохол над 1,2 промила и едно досъдебно производство за отказ от проба за употреба на наркотични вещества. Санкционирани са 7 неправоспособни водачи. Констатирани са 51 нарушения на пътни знаци и маркировка, 5 случая на използване на мобилен телефон, 177 случая на неизползване на обезопасителните системи в автомобилите – 124 от пътници и 18 за без обезопасителните системи за деца. Установени са 37 нарушения, извършени от пешеходци.

На 22 април е съставен акт за „дрифт”. Нарушението е извършено около 17,30 часа, в района на стария затвор в град Сливен, от 19-годишен водач на лек автомобил.

Засиленият контрол по пътна безопасност продължава и по време на празниците oт 29 април до 8 май.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на електронната поща на ОДМВР – Сливен – [email protected].

Facebook Comments