Сливен

36 са новозаразените с COVID-19 в Сливенско

През последното денонощие в област Сливен са диагностицирани 36 новозаразени с коронавирус. Сред заболелите е медицинска сестра от болничната помощ. Част от новите болни отново са се заразили в семейни огнища.

По данни на Областния кризисен щаб през последните 24 часа са излекувани 79 души. За съжаление, починаха шестима пациенти с коронавирусни инфекции и придружаващи заболявания на възраст между 55 и 80 години.

Активните случаи на COVID-19 към момента в област Сливен са 868. От тях 183 души са хоспитализирани, а останалите 685 провеждат лечението си в домашна карантина, под наблюдението на личните лекари. Най-много заболели има в най-голямата община в областта, Сливенската – 636 души, от които 480 са жители на града. В община Нова Загора болните са 149, половината от тях са в града. В община Твърдица – 50 души, от които 22 болни са жители на града. В община Котел болните са 33-ма, около една трета от тях са от града.

На 20 април ваксини бяха поставени на 308 граждани. Броят им е значително по-голям в сравнение с този от предходния ден, тъй като бяха разпределени РНК-ваксини на личните лекари за имунизиране на лица над 65 години и с хронични заболявания от техните пациентски листи. От началото на кампанията досега са ваксинирани 11 819 жители на област Сливен, от тях 2 091 – и с втора игла, съобщиха от РЗИ.

Областният щаб благодари на гражданите за отговорното поведение при спазване на противоепидемичните мерки. Правилното носене на предпазните маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция ограничават разпространението и заразяването с вируса.

Facebook Comments