Сливен

43 нови случая на коронавирус в област Сливен

През последното денонощие са заболели 43 жители на област Сливен. Сред тях са лекар и клиничен лаборант. По данни на Областния кризисен щаб за изминалите 24 часа са излекувани 48 души. За съжаление, починаха четирима пациенти с COVID-19 и други заболявания на възраст 50, 67, 81 и 86 години.

Към момента в болнични заведения са 177 души с коронавирус. В домашна изолация, под наблюдението на личните си лекари провеждат лечението си 670 болни.

562 души, жители на различни населени места от четирите общини в Сливенска област, са ваксинирани на 21 април. По-големият брой на имунизираните се дължи на факта, че ваксинации бяха извършвани и от общопрактикуващите лекари, уточниха от РЗИ. В началото на седмицата те получиха РНК-ваксини за хронично болни и лица над 65 години от пациентските им листи.

Очаква се през следващата седмица имунизацията в кабинетите на семейните доктори да продължи със същите темпове. По график продължава работата и на ваксинационните центрове.

От началото на кампанията в областта досега са обхванати 12 381 души, като 2 344 от тях са получили по две дози и имунизационният процес при тях е завършен.

Областният щаб напомня на гражданите, че правилното носене на предпазните маски, спазването на физическа дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция ограничават разпространението на вируса.

Facebook Comments