СЛИВЕН

45 медици са диагностицирани с коронавирус от началото на ноември в Сливенско

184 души, работещи в системата на здравеопазването в област Сливен, са диагностицирани с COVID-19 от началото на април до сега, съобщи Областният кризисен щаб.

Сред тях диагностицираните лекари са 49, повечето – от болничната помощ,  и трима стоматолози, по данни на РЗИ.  Десет са инфектираните медицински фелдшери, повечето от Центъра за спешна медицинска помощ. Заболелите медицински сестри през периода са 67, санитарите – 52-ма души. Положителен резултат са дали изследванията на две акушерки от болничната помощ и лаборантка от извънболнична структура.

За съжаление, двама лекари-специалисти от болничната помощ  изгубиха битката с коронавируса.

Данните сочат, че от началото на месеца досега заболяемостта сред работещите в здравеопазването тревожно расте.  През ноември са  диагностицирани 23-ма от общия брой заболели лекари от началото на епидемията до момента, 19 медицински сестри, 11 санитари и 2 фелдшери.

Областният кризисен щаб призовава гражданите към отговорност и лична дисциплина при спазването на противоепидемичните мерки, за да опазят своето и здравето на близките си, както и здравето на тези, които ежедневно спасяват човешки животи – лекари, фелдшери, специалисти по здравни грижи и медицински

Facebook Comments