Сливен

45 са новозаразените с COVID-19 в Сливенско, 7 души починаха

През последното денонощие в област Сливен са диагностицирани 45 новозаразени с коронавирус. Сред заболелите е здравен инспектор.

По информация на Областния кризисен щаб, в женския затвор в Сливен разпространението на заразата е ограничено, като през изминалата седмица не са установени нови случаи на COVID-19.

През последните 24 часа са излекувани 86 души. За съжаление, починаха седем пациенти с коронавирус и придружаващи заболявания на възраст между 66 и 88 години.

Към момента активните случаи на COVID-19 в Сливенско са 908. В лечебни заведения са настанени 184 пациенти, а останалите лица се намират в домашна изолация и провеждат лечението си под наблюдението на личните си лекари.

Други 450 човека са карантинирани като контактни на заразени или като пристигнали от рискови зони.

На 19 април са ваксинирани 42-ма души. С тях имунизираните от началото на кампанията в област Сливен са 11 511 лица, като 2 040 са получили и втора игла.

От Обласния кризисен щаб напомнят, че правилното носене на предпазните маски, физическата дистанция, честото миене на ръцете и редовната дезинфекция ограничават разпространението и заразяването с коронавирус.

Facebook Comments