СЛИВЕН

5-годишно дете от Сливен е заразено с коронавирус

Дете на 5 години от Сливен е сред заразените с COVID-19, съобщават от Областния кризисен щаб. Tо е записано в детска градина, но не я е посещавало през последните дни. 

За изминалото денонощие е отчетен рекорден брой лица с коронавирусна инфекция в областта. Регистрирани са общо 21 нови случаи.

Положителни проби са дали 14 души от община Сливен. В община Нова Загора броят на инфектираните е 6, а в община Котел е доказан само един нов случай. За пореден ден няма новозаразени лица от община Твърдица.    

Сред инфектираните пациенти в община Сливен има три медицински сестри и три санитарки от две болнични заведения. С коронавирусни инфекции са и двама съпрузи, които са били контактни на по-рано установен болен.     

Сред заболелите в община Нова Загора е работник във фирма извън територията на областта.

Епидемиологичните проучвания на положителните лица продължават. Хората, с които заразените са контактували, се поставени под задължителна 14-дневна карантина.     

Към момента общият брой на активните случаи в област Сливен е 89 души. Под домашна карантина са поставени 279 жители на областта. Очакват се резултатите от 32 проби – 14 на лица със симптоми, 12 на медицински персонал, 6 контролни. 

Снимка: Интернет

Facebook Comments